Saeima galīgajā lasījumā lems, vai eID karti noteikt kā obligātu personu apliecinošu dokumentu

(08.05.2019.)

Ceturtdien, 9.maijā, Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz līdzšinējo personas apliecību jeb eID karti noteikt kā obligātu personu apliecinošu dokumentu. 

Otrajā lasījumā kā steidzamus rītdien plānots skatīt likuma grozījumus, lai varētu noteikt Latvijas Nacionālā arhīva rīcībā esošās Latvijas PSR Valsts drošības komitejas aģentūras uzskaites papildu kartotēkas un citu dokumentu publiskošanu. 

Tāpat otrajā lasījumā deputāti vērtēs priekšlikumus grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz tiesības vēlēšanām pieteiktajam kandidātam apstrīdēt balsu skaitīšanas rezultātus, bet pirmajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem plānots ierobežot augstāko valsts amatpersonu amata savienošanu ar amatiem biedrībās un nodibinājumos. 

Vēl pirmajā lasījumā plānots lemt par likumprojektu, lai varētu noteikt, ka bērniem, kuri dzimuši pēc 2020.gada 1.janvāra, vairs nepiešķir nepilsoņa statusu. 

Saeimas Ārlietu komisija lūgusi sēdē izskatīt lēmuma projektu par Krimas tatāru deportāciju 75.gadskārtas piemiņu un atbalstu Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politikai. 

Saeimas 9.maija sēdes darba kārtībā iekļauti deviņi jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī