Rīt Saeimā norisināsies Eiropas dienai veltīta radošā darbnīca un debates

(08.05.2019.)

Atzīmējot Eiropas dienu un 15 gadus kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), ceturtdien, 9.maijā, Saeimā norisināsies pasākums, kura ietvaros skolēniem un citiem interesentiem būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā, savukārt pēc tam notiks skolēnu debates ar Saeimas deputātiem.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. No pulksten 10.30 līdz 14.00 pie Saeimas nama norisināsies ES veltīta radošā darbnīca, kurā skolēniem un citiem interesentiem būs iespēja iesaistīties aktivitātēs - spēlēt izglītojošas galda spēles, nofotografēties īpašā foto stūrītī, kā arī diskutēt par Eiropas vērtībām. Darbnīca notiks sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā, un tā rīkota aktivitātes “Atvērto durvju diena Latvijā” ietvaros, kuras norisi koordinē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Savukārt no pulksten 15.30 Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8 notiks skolēnu un deputātu debates “Ja Lielbritānija pēc Brexit vēlētos atgriezties ES, vai tas būtu jāatļauj?”. Debatēs piedalīsies Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Eiropas lietu komisijas deputāts Reinis Znotiņš un skolēni no Latvijas Skolu debašu asociācijas - Adele Pužule, Henriks Bērmanis un Kristofers Kārlis Krūmiņš. Pasākums noritēs sadarbībā ar Latvijas Debašu asociāciju “QUO tu domā?”.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta