Kaspars Ģirģens: pārbaudes SIA “Rīgas satiksme” konsultantu lietā ir sākums līdzīgām pārbaudēm arī citās Rīgas domes iestādēs un kapitālsabiedrībās

(29.04.2019.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija pieprasījusi Rīgas domei līdz 30.aprīlim iesniegt informāciju par visu tās institūciju un uzņēmumu konsultāciju sniedzējiem, informēja komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

Līdz 30.aprīlim aptuveni 340 Rīgas domes institūcijām un pašvaldības uzņēmumiem Saeimas komisijai jāiesniedz informācija par piesaistītajiem konsultantiem un konsultāciju uzņēmumiem pēdējo trīs gadu laikā.

Iepriekš Publisko izdevumu komisijas deputāti iepazinušies ar auditorkompānijas “Ernst&Young Baltic” “noslepenoto” ziņojumu par SIA “Rīgas satiksme” darbību. K.Ģirģens pauž gandarījumu par Valsts policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktajām pārbaudēm Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” konsultantu lietā par, iespējams, fiktīvu nodarbinātību.

“Komisija ir apmierināta, ka tās darbs ir rezultējies ar tiesībsargājošo institūciju uzsāktajām pārbaudēm “Rīgas satiksme” konsultantu un to uzņēmumu lietā. Šobrīd vēlamies pārliecināties, ka līdzīga prakse nav piekopta arī citās Rīgas domes iestādēs un kapitālsabiedrībās,” atzīmē K.Ģirģens.

Saistībā ar, iespējams, fiktīvu nodarbinātību pašvaldības uzņēmumā SIA “Rīgas satiksme” Publisko izdevumu komisijas vadītājs aicināja arī Valsts ieņēmumu dienestu veikt nodokļu pārbaudes šo konsultāciju sniedzēju uzņēmumos. Savukārt dienesta atbildi, ka šādas pārbaudes tiks veiktas ierastajā kārtībā, neņemot vērā komisijas norādes par situācijas nopietnību, K.Girģens uzskata par nepieņemamu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā