Eiropas dienu Saeimā atzīmēs ar radošo darbnīcu skolēniem un debatēm

(29.04.2019.)

Atzīmējot 15 gadus kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) ceturtdien, 9.maijā, Saeimā norisināsies Eiropas dienai veltīts tematisks pasākums, kura ietvaros skolēniem un citiem interesentiem būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā, kā arī klātienē vērot skolēnu debates ar Saeimas deputātiem.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. No pulksten 10.30 līdz 14.00 pie Saeimas nama norisināsies ES veltīta radošā darbnīca, kurā skolēniem un citiem interesentiem būs iespēja iesaistīties aktivitātēs - spēlēt izglītojošas galda spēles, nofotografēties īpašā foto stūrītī, kā arī diskutēt par Eiropas vērtībām. Darbnīca notiks sadarbībā ar Eiropas Parlamenta biroju Latvijā, un tā rīkota Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā koordinētās aktivitātes “Atvērto durvju diena Latvijā” ietvaros.

Savukārt no pulksten 15.30 Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8 notiks skolēnu un deputātu debates “Ja Lielbritānija pēc Brexit vēlētos atgriezties ES, vai tas būtu jāatļauj?” Debatēs piedalīsies Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš un skolēni no Latvijas Skolu debašu asociācijas. Pasākums noritēs sadarbībā ar Latvijas Debašu asociāciju “QUO tu domā?”.

Debates klātienē varēs vērot gan skolēni, gan arī citi interesenti, aizpildot reģistrācijas formu: https://ej.uz/8voo. Reģistrācija pasākumam līdz 2.maijam.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde