Piektdien sanāks 9.Jauniešu Saeima

(25.04.2019.)

Piektdien, 26.aprīlī, uz sēdi sanāks 9.Jauniešu Saeima, un tās dienaskārtības galvenā tēma būs “Jaunietis. Latvija. Eiropas Savienība”. 100 jaunieši pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par aktuālām tēmām Latvijas un Eiropas Savienības (ES) nākotnes veidošanā.

Jauniešu Saeimas dalībnieki pasākuma rītā pulcēsies Saeimas Sēžu zālē, lai apstiprinātu mandātus un komisiju sastāvu, kā arī dotu svinīgo solījumu. Savukārt pasākuma dienas otrajā pusē jaunieši diskutēs nozaru komisijās un Jauniešu Saeimas sēdē.

9.Jauniešu Saeimas ietvaros projekta dalībnieki būs aicināti diskutēt par sev aktuāliem jautājumiem, apzinoties sevi ne vien kā daļu no Latvijas, bet arī ES, ņemot vērā arī maijā gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kuru rezultāti ietekmēs ikvienu ES iedzīvotāju. Nozaru komisijās tiks apspriesti deklarāciju projekti par jauniešu iesaisti ES, izglītības iespējām, jaunieti sabiedrībā, kā arī ES nākotnes veidošanu.

Sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, savukārt komisijas - Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sekretāre Evija Papule.

Lai kandidētu 9. Jauniešu Saeimā, jauniešiem bija jāiesniedz ideja vēlēšanām un priekšlikumi deklarāciju projektiem. Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. Savukārt, lai pieņemtu deklarācijas, dalībnieki par šīm tēmām diskutēs arī no parlamenta tribīnes. 

9.Jauniešu Saeimas darba kārtība: http://jauniesusaeima.lv/darba-kartiba/.

26.aprīlī parlamentā jaunieši strādās četrās nozaru komisijās. Informācija par komisiju sadalījumu: http://jauniesusaeima.lv/sadalijums-pa-komisijam/.

Jauniešu Saeimas sēdēm ikviens interesents varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā