Sandis Riekstiņš: sporta federācijām jābūt iespējai saņemt visu tām sākotnēji plānoto finansējumu

(19.03.2019.)

Situācija, kurā valsts ir lēmusi par finansējuma piešķiršanu, tomēr lēmumu nav īstenojusi vai to darījusi tikai daļēji, nav korekta. Ja valsts ir apņēmusies atbalstīt kādu sporta veidu un piešķirt finansējumu kāda pasākuma organizēšanai, šis solījums ir jāpilda pilnībā, otrdien, 19.martā, pēc sēdes sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

Apakškomisijas sēdes laikā par riteņbraukšanas sporta jomas aktualitātēm deputātus informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvji. “Uzklausot sporta jomas pārstāvjus, arvien spilgtāk iezīmējas nepieciešamība sporta finansējuma piešķiršanā izvirzīt prioritātes. Nav korekti, ka valdība ir solījusi sniegt atbalstu sporta pasākuma organizēšanā, bet piešķīrusi tikai daļu no solītā finansējuma, tāpēc trūkstošā daļa ir jāatrod pašai sporta organizācijai. Šādā gadījumā iztrūkstošais finansējums ir jāsedz valstij,” akcentēja S.Riekstiņš.

Apakškomisijas sēdēs laikā Latvijas Riteņbraukšanas federācija deputātus informēja par pašlaik neskaidro situāciju ar valsts finansējuma piešķiršanu Eiropas BMX čempionāta posmam, kas šī gada jūlijā noritēs Latvijā. Lai gan kopumā no valsts paredzēti 75 tūkstoši eiro, tomēr pašlaik piešķirtais finansējums ir 32 415 eiro apmērā.

Vienlaikus federācijas pārstāvji iezīmēja arī citus izaicinājumus, kuru risinājums palīdzētu uzlabot situāciju riteņbraukšanas sporta jomā, piemēram, nepietiekamu finansējumu Murjāņu sporta ģimnāzijas riteņbraukšanas nodaļai, velotreka neesamību Latvijā, kā arī sistemātiska finansējuma trūkumu Baltijas ceļa daudzdienu velobrauciena Latvijas posmam.

 

Saeimas Preses dienests



Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde