Sandis Riekstiņš: Latvijas Paralimpiskā sporta centra izveide jāskata kontekstā ar citām sporta būvēm

(12.03.2019.)
Galerija

“Latvija var pamatoti lepoties ar saviem sportistiem-paralimpiešiem, kas uzrāda augstus sasniegumus, un ārkārtīgi svarīgs ir valsts atbalsts. Iecere izveidot Latvijas Paralimpisko sporta centru, kas nodrošinātu gan pilnvērtīgas treniņu iespējas, gan kalpotu kā norises vieta starptautiskām sacensībām, ir konceptuāli atbalstāma, taču jāskata kontekstā ar citu sporta būvju celtniecību valstī,” otrdien, 12.martā, pēc sēdes sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

Kā akcentēja S.Riekstiņš, šobrīd valstī trūkst vienotas stratēģijas jautājumā par sporta būvju celtniecību. Lai nodrošinātu atbildīgu un efektīvu valsts līdzekļu izmantojumu, būtiska ir skaidra vīzija par nozares attīstības plāniem.

“Ir jāpārskata valsts finansējuma piešķiršanas kritēriji sporta nozarē, lai tie būtu skaidri saprotami gan sportistiem, gan atbildīgajām institūcijām. Sistēmai ir jābūt caurspīdīgākai,” uzsvēra S.Riekstiņš.

Sporta apakškomisijas deputātus šodien sēdē ar Latvijas Paralimpiskā sporta centra projekta izstrādes gaitu iepazīstināja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte un ģenerālsekretāre, paralimpiskā sporta centra projekta vadītāja Liene Apine.

Darbs pie ieceres Latvijā izveidot īpašu Paralimpisko sporta centru, kur trenēties parasportistiem no visas Latvijas, kā arī rīkot starptautiskas sacensības un sporta nometnes uzsākts 2016.gadā, un centru iecerēts izbūvēt Rīgā, Bišumuižā. Kopējās izmaksas plānotas ap 24 miljoniem eiro, un to plānots nodrošināt ar investoru un valsts līdzfinansējumu. Kā sēdē deputātus informēja Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāves, projekta realizācija ir aizkavējusies, jo nav saņemts nepieciešamais atbalsts no valsts.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157677144636797
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt