Publisko izdevumu komisija: Satiksmes ministrijai steidzami jāizvērtē dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projekts

(26.02.2019.)

Tuvākajā laikā no Satiksmes ministrijas gaidām Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projekta izvērtējuma rezultātus un lēmumu par tālāko projekta attīstību, otrdien, 26.februārī, pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes norādīja komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

Sēdē deputāti tika informēti par Eiropas Savienības fondu līdzfinansētā projekta “Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija” realizācijas progresu un iespējamajiem riskiem, kā arī AS “Pasažieru vilciens” jauno elektrovilcienu iepirkuma virzību.

Pašlaik Satiksmes ministrijā tiek veikta elektrifikācijas projekta un tā iespējamo seku izvērtēšana. Pieņemtais lēmums tiks paziņots tuvākajā laikā, deputātiem norādīja ministrijas pārstāvis. Kā viena no iespējām, tiekot izskatīta tā īstenošana posmā Rīga–Daugavpils, izslēdzot iepriekš iecerēto virzienu uz Rēzekni.

Savukārt Finanšu ministrijas pārstāvji vērsa deputātu uzmanību uz vairākiem riskiem, kas skar elektrifikācijas projekta attīstību. Akcentēts, ka tā tālākai virzībai nepieciešama pārliecība, ka piedāvātais risinājums neietekmēs valsts budžetu. Starp riskiem minēta aizkavēšanās ar lēmumu pieņemšanu, kā arī paša projekta un iepirkumu procedūru pārvaldība.

Par elektrovilcienu iepirkumu procedūru deputātus informēja AS “Pasažieru vilciens”, kā arī Iepirkumu uzraudzības biroja pārstāvji. Ņemot vērā, ka jaunos vilcienus plānots iegādāties no “Škoda Vagonka”, deputāti lēma aicināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs īpaši izvērtēt iepirkumu konkursu.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde