Rihards Kols: Latviju un Nīderlandi vieno kopēja izpratne par nepieciešamību stiprināt transatlantiskās attiecības

(22.01.2019.)
Galerija

Latvija un Nīderlande bauda ciešu savstarpējo sadarbību drošības, aizsardzības un tirdzniecības jomā, un abas valstis ir ieinteresētas kopīgiem spēkiem strādāt arī pie transatlantisko saišu stiprināšanas ne tikai NATO, bet arī tirdzniecības jomas kontekstā, otrdien, 22.janvārī, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, tiekoties ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Govertu Janu Kornelisu Beilu de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe).

Tikšanās laikā tika apspriesta arī valstu ekonomiskā sadarbība. Kā norādīja R.Kols, Nīderlande tradicionāli ir bijis nozīmīgs Latvijas ekonomiskās sadarbības partneris: “Latvijai un Nīderlandei ir atvērtas un dinamiskas ekonomiskās attiecības, ko apliecina gan augošie divpusējie tirdzniecības rādītāji, gan Nīderlandē reģistrētu uzņēmumu investīcijas Latvijā. Patiesi ceru, ka pozitīvā dinamika ekonomiskajā sadarbībā turpināsies.”

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un vēstnieks atzinīgi vērtēja abu valstu aktīvo politisko dialogu, kā pagodinājumu mūsu valstij simtgadē izceļot arī pagājušā gada jūnijā notikušo karaļa Vilema Aleksandra vizīti Latvijā.

Kā Latvija, tā Nīderlande ir ieinteresēta turpināt attīstīt sadarbību ekonomikā, drošībā un aizsardzībā, kultūrā un izglītībā, kā arī sadarbību Eiropas Savienības, NATO un citos daudzpusējos formātos, tostarp līdzīgi domājošo Beniluksa, Baltijas valstu, Ziemeļvalstu sadarbības formātos.

R.Kols pateicās Nīderlandei par ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā – dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un patrulēšanu Baltijas gaisa telpā. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē Nīderlandes atbalstu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (Stratcom) darbam Rīgā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157705969948975
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde