Rihards Kols: esam ieinteresēti ciešu attiecību uzturēšanā ar Franciju

(11.01.2019.)
Galerija

Latvija un Francija bauda ciešas savstarpējās attiecības un Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvo savstarpējo dialogu, piektdien, 11.janvārī, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, tiekoties ar Francijas vēstnieci Latvijā Odili Supizonu (Odile Soupison).

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un vēstniece atzinīgi novērtēja sadarbību starp abām valstīm, veiksmīgi un efektīvi īstenojot Latvijas un Francijas stratēģiskās partnerības rīcības plānu, kas tika parakstīts 2018.gadā, uzsverot, ka kopumā paveikts ievērojams darbs. Tāpat Latvija augstu vērtē Francijas aktīvo iesaisti mūsu reģiona drošības pasākumos, tajā skaitā nosūtot ekspertu dalībai NATO Stratēģiskās komunikācijas centrā. Tikšanās laikā tika arī apspriesti tuvākā laika norises Eiropas Savienībā (ES) – Brexit process un tuvojošās Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Kā norāda Rihards Kols, Francija ir nozīmīgs partneris Latvijai arī ekonomikas jomā: “Mūsu valstis bauda pozitīvu savstarpējās tirdzniecības dinamiku. Pērn divpusējās tirdzniecības apjoms pieauga par vairāk nekā 24 procentiem, un arī pašreizējie tirdzniecības dati apstiprina, ka šī tendence turpinās. Patiesi ceru, ka šī veiksmīgā sadarbība vēl vairāk iedrošinās investorus iesaistīties Latvijas nozarēs ar augstu pievienoto vērtību – piemēram, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kas ir viena no visstraujāk augošajām Latvijas eksporta industrijām.”

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti ES jautājumi, abām pusēm uzsverot, ka šobrīd Latviju un Franciju vieno kopīga izpratne par to, ka ES būtu vairāk jākoncentrējas uz tās aizsardzības spēju attīstību, uzsverot, ka Pastāvīgā strukturētā sadarbība (PESCO) ir lielisks formāts šo spēju stiprināšanā, papildinot, ne dublējot NATO funkcijas.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157705677985564
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā