Pieprasījumu komisija atbalsta divus pieprasījumus valdības locekļiem saistībā ar OIK

(19.12.2018.)

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien, 19.decembrī, atbalstīja divus parlamenta deputātu iesniegtus pieprasījumus valdības locekļiem saistībā Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti.

Kā norāda Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja Linda Liepiņa, pieprasījuma atbalstīšana Pieprasījumu komisijā Saeimas vēsturē ir rets gadījums. “Pat politikā daudz vairāk pieredzējuši kolēģi nespēja atsaukt atmiņā gadījumu, kad komisija būtu pieprasījumu atzinusi par pieņemamu,” norāda L.Liepiņa, uzsverot, ka šis komisijas lēmums skaidri norāda uz 13.Saeimas deputātu vairākuma nostāju jautājumā par līdzšinējo valdību īstenoto politiku subsidētās elektroenerģijas jomā.  

Pieprasījumu komisija šodien atbalstīja deputātu pieprasījumu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam “Par Ekonomikas ministrijas īstenotās subsidētās elektroenerģijas valsts atbalsta shēmas un Ekonomikas ministrijas rīcības tiesiskumu un likumību” un pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim “Par Ministru kabineta 2018.gada 24.aprīļa rīkojumā Nr.172 izveidotās “darba grupas elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai” noteikto darba uzdevumu.

Komisijas deputāti abus pieprasījumus virzīs izskatīšanai rītdienas Saeimas sēdē. 

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā desmit deputāti var rakstveidā iesniegt pieprasījumus Ministru kabineta locekļiem.

Pieprasījumu komisija divu nedēļu laikā izskata pieprasījumu un iesniedz Prezidijam atzinumu par to. Pieprasījumu komisija var atzīt, ka pieprasījums ir pieņemams, daļēji pieņemams vai noraidāms. Par pieprasījuma pieņemšanu vai noraidīšanu lemj Saeima. Atbildi uz pieprasījumu Ministru kabineta locekļi sniedz rakstveidā ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc tā saņemšanas. Atbilde izsniedzama deputātiem un iekļaujama Saeimas nākamās sēdes darba kārtībā; tad arī notiek debates.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta