Ināra Mūrniece Latvijas vēstniekiem: Latvija ir mūsu kopīgais mērķis un darba rezultāts

(18.12.2018.)
VideoGalerija

Latvija ir mūsu kopīgais mērķis, kopīgā darba rezultāts un mūsu nākotne, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem, sakot paldies par viņu darbu. 

Latvijas vēstnieki otrdien, 18.decembrī, viesojās Saeimā. Tikšanās organizēta ikgadējās Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksmes ietvaros. 

Jaunā Latvijas parlamenta sasaukums ir ļoti skaidri pateicis – Latvijas eiropeiskais un transatlantiskais kurss ir nemainīgs, sacīja I.Mūrniece. Nākamajā gadā aprit pieci gadi kopš pievienošanās eirozonai, 15 gadi kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Šie gadi ir ļoti ātri pagājuši. Uz to, kas pirms 20 gadiem likās grūti sasniedzams sapnis, mēs raugāmies kā uz šodienas realitāti. Šie atskaites punkti, uz kuriem varam paraudzīties, ir liels ārlietu dienesta, Latvijas politiķu un Latvijas sabiedrības kopdarbs, sacīja I.Mūrniece. 

Divi procenti no iekšzemes kopprodukta aizsardzības jomai ir vēl viena lieta, kas ir vairāk nekā skaidra arī šajā parlamenta sasaukumā. Mums, tāpat kā to dara mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija, būtu jādomā par līdzekļu palielināšanu aizsardzības jomai, jo tā kļūst arvien svarīgāka mūsu reģionā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Uzrunājot vēstniekus, I.Mūrniece apliecināja, ka jaunā Saeima ir aktīvi uzsākusi darbu un izveidojusi vairākas deputātu sadarbības grupas ar citu valstu parlamentiem un delegācijas. 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674636813497
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā