Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisiju vadīs Ilmārs Dūrītis

(18.12.2018.)

Otrdien, 18.decembrī, Saeimas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts Ilmārs Dūrītis. Savukārt par apakškomisijas sekretāri ievēlēta Evija Papule. 

Apakškomisijā strādās arī deputāti Arvils Ašeradens, Dagmāra Beitnere Le-Galla, Anda Čakša, Raivis Dzintars, Marija Golubeva, Janīna Kursīte-Pakule, Anita Muižniece, Ilga Šuplinska, Edmunds Teirumnieks un Jānis Vucāns. 

Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisija izveidota, lai pastiprinātu uzmanību veltītu šīs jomas jautājumiem un to mijiedarbībai. Būtiski stiprināt augstākās izglītības kvalitāti un, uzklausot jomas speciālistus, veicināt mūsdienīgas zinātnes attīstību, uzsvēra Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs A.Ašeradens. 

Apakškomisijas locekļi vienojās, ka nākamā sēde notiks 8.janvārī, un tajā plānots diskutēt par apakškomisijas galvenajiem uzdevumiem 13.Saeimas sasaukuma laikā. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde