Saeima rīt lems par nākamā gada “pagaidu budžetu”

(05.12.2018.)

Saeima ceturtdien, 6.decembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus budžeta un finanšu vadības likumā, kas paredz, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus.

Galīgajā lasījumā deputātiem rīt jālemj arī par izmaiņām Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz atalgojuma palielinājumu tiesnešiem un prokuroriem.

Tāpat Saeimai otrajā lasījumā jāskata par steidzamiem atzītie grozījumi Autortiesību likumā, kas nepieciešami, lai atvieglotu piekļuvi iespieddarbiem personām, kuras ir neredzīgas, ar redzes traucējumiem vai drukas lasītnespēju citu iemeslu dēļ.

Izskatīšanai galīgajā lasījumā darba kārtībā ir arī grozījumi, kas paredz papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu ar piecu jaunu vielu nosaukumiem. 

Saeimai rīt konceptuāli jālemj par likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt Eiropas Padomes 2015.gada 25.marta Konvenciju par cīņu pret cilvēku orgānu tirdzniecību.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija rosinājusi Saeimu rīt lemt, vai turpināt skatīt jauna likuma projektu Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu atbalstam, kas aptver jautājumu par to juridisko statusu, kā arī jauna likuma projektu, kas paredz noteikt Rīgas Svētā Pētera baznīcas juridisko piederību.

Tāpat Izglītības komisija rosinājusi lemt, vai turpināt izskatīt jauna Kultūras centru likuma projektu, kurā plānots noteikt kultūras centru statusu Latvijā.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicinājusi Saeimu turpināt darbu pie Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma projekta.

Savukārt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija rosinājusi lemt, vai turpināt darbu pie pašvaldību likuma grozījumiem, kas saistīti ar tiesībām pašvaldībām izdot informatīvus izdevumus.

Tālākai izskatīšanai Saeimā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija rosina virzīt arī izmaiņas Personu apliecinošu dokumentu likumā, lai līdzšinējo personas apliecību jeb eID karti noteiktu kā obligātu personu apliecinošu dokumentu.

Rīt Saeimai jālemj arī par jaunu iesniegto likumprojektu nodošanu komisijām. To vidū ir grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kas saistīti ar papildu adresi ieslodzījuma vietā vai ārstniecības iestādē, lai nodrošinātu personu sasniedzamību tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par nepievienošanos ANO globālā drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas paktam.

Saeimas 6.decembra darba kārtībā ir 31 jautājums.

Rīt plkst.17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde