Izglītības komisija lemj par Sporta apakškomisijas, kā arī Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas izveidi

(04.12.2018.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 4.decembrī, nolēma izveidot Sporta apakškomisiju, kā arī Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisiju. Saeimas frakcijas aicinātas līdz 10.decembrim deleģēt pārstāvjus darbam apakškomisijās.

Sporta apakškomisija veidota, lai padziļinātu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas darbu sporta jomā. Sporta jomas aktuālie jautājumi tika skatīti arī iepriekšējos sešos Saeimas sasaukumos izveidotā tāda paša nosaukuma apakškomisijā.

Savukārt lēmums par Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas izveidi pieņemts, lai pastiprinātu uzmanību veltītu šīs jomas jautājumiem un to mijiedarbībai. Būtiski stiprināt augstākās izglītības kvalitāti un, uzklausot jomas speciālistus, veicināt mūsdienīgas zinātnes attīstību, uzsvēra Izglītības komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta