Saeima lems par nākamā gada “pagaidu budžetu”

(28.11.2018.)

Saeima ceturtdien, 29.novembrī, lems, vai skatīt grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgajam gadam noteiktos izdevumus. Šādus likuma grozījumus, ņemot vērā, ka nākamā gada valsts budžets nestāsies spēkā 1.janvārī, rosinājusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. 

Budžeta komisija arī rosinājusi rītdien lemt, vai turpināt izskatīt 12.Saeimā neizskatītos grozījumus atlīdzības likumā. Tie paredz atalgojuma palielinājumu tiesnešiem un prokuroriem. 

Tāpat Budžeta komisija rosinājusi lemt, vai turpināt skatīt Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas izplatīšanas likuma projektu, kas paredz pilnveidot līdzšinējo regulējumu, un grozījumus OCTA likumā, kas paredz ieviest uzlabojumus ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu, apdrošināšanas ņēmēju un autovadītāju interesēs. 

Savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rosinājusi turpināt skatīt grozījumus Būvniecības likumā, kas izstrādāti, lai veicinātu pāreju uz būvniecības dokumentu apriti elektroniskajā informācijas sistēmā, un grozījumus Mēslošanas līdzekļu aprites likumā, lai varētu noteikt stingrāku šo līdzekļu aprites uzraudzību. 

Juridiskā komisija lūgusi Saeimu turpināt skatīt likuma grozījumus, lai Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu varētu papildināt ar piecu jaunu vielu nosaukumiem. 

Tālākai izskatīšanai Saeimā Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija rosina virzīt arī jaunā Ieroču aprites likuma projektu. Tas paredz noteikt jaunu ieroču un munīcijas klasifikāciju un nodrošināt Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normu savstarpēju saskaņotību ieroču aprites jomā. 

Rītdien Saeima arī lems par vairāku jaunu iesniegto likumprojektu turpmāko izskatīšanu Saeimā. Viens no tiem ir grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz noteikt divas ciemu apakšgrupas – koncentrētas apbūves ciemus un vēsturiskos ciemus. 

Tāpat deputāti lems, vai komisijām nodot rosinātos grozījumus svētku, atceres un atzīmējamo dienu likumā, kas paredz 21.novembri noteikt par Traģēdijās bojāgājušo piemiņas dienu. 

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam par Ekonomikas ministrijas īstenotās subsidētās elektroenerģijas valsts atbalsta shēmas un ministrijas rīcības tiesiskumu un likumību. 

Saeimas 29.novembra sēdes darba kārtībā ir septiņi jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā