Budžeta komisija rosina turpināt skatīt 12.Saeimā neizskatītos likumprojektus

(27.11.2018.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 27.novembrī, vienojās rosināt Saeimu turpināt skatīt likumprojektus, kuru izskatīšana nav pabeigta 12.Saeimā. 

Viens no iepriekšējā Saeimas sasaukumā neizskatītajiem likumprojektiem ir grozījumi OCTA likumā. Izmaiņas rosinātas, lai novērstu praksē konstatētās nepilnības un ieviestu uzlabojumus ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu, apdrošināšanas ņēmēju un autovadītāju interesēs. 

Vēl komisijas deputāti lēma, ka 13.Saeimai tāpat būtu jāvērtē iepriekš parlamentā iesniegtais Apdrošināšanas līguma likuma projekts. Tas izstrādāts, lai pilnveidotu un modernizētu līdzšinējo regulējumu, tostarp papildinātu ar jaunām tiesību normām no Eiropas apdrošināšanas līgumu tiesību principiem, kā arī direktīvām par uzņēmējdarbību apdrošināšanas un pārapdrošināšanas jomā un par apdrošināšanas izplatīšanu. 

Tāpat Budžeta komisijas deputāti šodien lēma aicināt Saeimu turpināt skatīt grozījumus Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas likumā, kas saistīti ar jaunā Apdrošināšanas līguma likuma projektu. 

Kopumā 13.Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā. 

Saeimas kārtības rullis paredz — ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

 

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698175160910
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā