Izglītības komisija lemj turpināt darbu pie likumprojektiem Brīvības pieminekļa, Rīgas Svētā Pētera baznīcas un kultūras centru atbalstam

(27.11.2018.)
Galerija

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 27.novembrī, lēma turpināt darbu pie vairākiem likumprojektiem, kuru izskatīšana netika pabeigta 12.Saeimas laikā.

Izglītības komisija lēma virzīt tālākai izskatīšanai jauna likuma projektu Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu atbalstam, kas aptver arī jautājumu par to juridisko statusu.

Tāpat deputāti vienojās turpināt darbu pie jauna likuma projekta, kas paredz noteikt Rīgas Svētā Pētera baznīcas juridisko piederību.

Izglītības komisija virzīs tālākai izskatīšanai arī jauna Kultūras centru likuma projektu, kurā plānots noteikt kultūras centru statusu Latvijā, lai nodrošinātu to darbības nepārtrauktību un attīstības iespējas.

Kopumā 13.Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā.

Saeimas kārtības rullis paredz — ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673947364337
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā