Saeimā atklās jauniešu fotokonkursa “Es = Latvija” uzvarētāju darbu izstādi

(29.10.2018.)

Par godu Latvijas valsts simtgadei un Lāčplēša dienai, ceturtdien, 1.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā tiks atklāta jauniešu fotokonkursa “Es = Latvija” uzvarētāju darbu ceļojošā izstāde un sveikti darbu autori, kā arī pasniedzēji, kuri mudinājuši savus audzēkņus piedalīties konkursā.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.

Žūrija izvēlējās 12 darbus, kuru autorus sveiks svinīgajā pasākumā Saeimas namā. Uzvarētāji ir: Signija Jeste un Oskars Ozoliņš no Rīgas Stila un modes tehnikuma, Ilma Kupcova no Daugavpils Universitātes, Miks Zaķis no Talsu novada vakara un neklātienes vidusskolas, Lija Jēgere no Jaņa Rozentāla mākslas skolas, Annija Neretniece no Salacgrīvas vidusskolas, Kristiāna Mame no Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolas, Linda Katrīna Isada no Brocēnu vidusskolas, Elīna Bērziņa no Aknīstes vidusskolas un Dāvids Birulis.

Viesojoties Saeimā, jauniešiem paredzēta ekskursija pa parlamentu, kā arī Saeimas Aizsardzības komisijas apmeklējums. Pēc viesošanās parlamentā konkursa uzvarētāji apmeklēs Ādažu militāro bāzi. Savukārt 18.novembrī fotokonkursa uzvarētāji būs aicināti apmeklēt Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai veltīto Saeimas svinīgo sēdi Latvijas Nacionālajā teātrī, kur būs apskatāma ceļojošā izstāde.

Kopumā konkursam 64 autori pieteica 157 darbus. Fotokonkursu organizēja Saeima, savukārt to rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes un informācijas centru.

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un Lāčplēša dienu, kā arī, lai veicinātu patriotismu un nacionālo apziņu, jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem bija aicināti piedalīties fotokonkursā “Es = Latvija”. Konkursam varēja iesūtīt pašu uzņemtas fotogrāfijas, kurās attēlota piederības sajūta Latvijai, cildinot mūsu valsts dabas skaistumu, kultūras daudzveidību, patriotisma tradīcijas un valsts simbolus.

Fotoizstādes atklāšana Saeimas namā ceturtdien, 1.novembrī, notiks pulksten 10.35, savukārt jauniešu ierašanās Ādažu militārajā bāzē plānota pulksten 13.30.

Mediju ievērībai:

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri vēlas atspoguļot jauniešu viesošanos Ādažu militārajā bāzē, aicināti līdz 31.oktobra pulksten 14.00 pieteikties Aizsardzības ministrijā, rakstot e-pastu uz sandra.brale@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu, kā arī pārstāvēto mediju.

Konkursa uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157699072383402
Konkursa nolikums

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā