Kopš pavasara līdz šim pie administratīvās atbildības saukti 14 deputāti

(25.10.2018.)

No šī gada 9.aprīļa līdz 22.oktobrim pie administratīvās atbildības saukti 14 Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 25.oktobrī, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs. 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju naudas sods par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu piemērots deputātiem Jeļenai Lazarevai, Arvīdam Platperam, Jūlijai Stepaņenko, Silvijai Šimfai, Jurim Šulcam un Jānim Trupovniekam, bet brīdinājums – deputātiem Ringoldam Balodim un Rihardam Kolam. 

Naudas sods deputātam Aleksandram Kiršteinam piemērots par transportlīdzekļu izkārtojuma un brauktuves noteikumu pārkāpšanu, Jānim Klaužam par transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšanu, bet Romualdam Ražukam par ceļu satiksmes regulēšanas noteikumu pārkāpšanu. 

IeM arī informē, ka deputātam Andrim Buiķim piemērots brīdinājums par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, bet Imantam Parādniekam par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu prasību neievērošanu. 

Tāpat IeM Saeimu informē, ka deputātam Romanam Miloslavskim brīdinājums piemērots par braukšanas sākšanas un braukšanas virziena maiņas noteikumu pārkāpšanu, savukārt naudas sods par - transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu, kā arī vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. 

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt