Ināra Mūrniece: Latvija ir ieinteresēta Eiropas un Āzijas sadarbībā transporta un loģistikas jomā

(10.10.2018.)

Latvija ir ieinteresēta ciešākā Eiropas un Āzijas ekonomiskajā sadarbībā, tostarp transporta un loģistikas jomā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot Turcijā notiekošās 3.Eirāzijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences “Ekonomiskā sadarbība, vide un ilgtspējīga attīstība Eirāzijā” dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvijas galvenie tirdzniecības partneri ir Eiropā, vienlaikus strauji pieaugusi mūsu sadarbība ar Āzijas valstīm. Šajā kontekstā ļoti būtiska ir noteikumos balstīta un caurskatāma daudzpusējās tirdzniecības sistēma.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Eiropas un Āzijas savienojamība nav iespējama bez attīstītas transporta un loģistikas, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras. Latvija atbalsta Ķīnas “Joslas un ceļa” iniciatīvu un vēlas tajā iesaistīties, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Latvija redz sevi kā stratēģisko partneri daudzpusējos transporta savienojumos starp Austrumāziju un Centrālāziju, Melnās jūras valstīm un Eiropu.

Saeimas priekšsēdētāja izcēla Latvijas līderpozīcijas Baltijā aviācijas jomā. Latviju apmeklē arvien vairāk tūristu no Ķīnas, Dienvidkorejas, Japānas un Indijas, un esam ieinteresēti, lai šīs valstis ar Latviju savienotu tiešie avioreisi, veicinot gan pasažieru, gan kravu pārvadājumu pieaugumu.

I.Mūrniece piedalās 3.Eirāzijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē “Ekonomiskā sadarbība, vide un ilgtspējīga attīstība Eirāzijā” pēc Turcijas parlamenta priekšsēdētāja ielūguma. 4.Eirāzijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci nākamajā gadā uzņēmusies rīkot Kazahstāna.

 

Saeimas Preses dienests 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt