Budžeta komisija virza lēmuma projektus par Fiskālās disciplīnas padomes locekļa apstiprināšanu

(02.10.2018.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 2.oktobrī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā divus lēmuma projektus par kandidātiem vakantajam Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatam. 

Vakantajam amatam izvirzīti divi kandidāti: Inna Šteinbuka un Aivars Veiss. Šodienas komisijas sēdē par I.Šteinbuku balsoja septiņi, bet par A.Veisu – divi komisijas deputāti. 

Par kandidāta apstiprināšanu Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatā Saeima lems 4.oktobra parlamenta sēdē, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns. 

I.Šteinbuka bijusi Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja, iepriekš arī strādājusi dažādos amatos Eiropas Komisijā, kā arī bijusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja un finanšu ministra padomniece. 

Savukārt A.Veiss bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izpilddirektors, vadījis vairākus uzņēmumus, kā arī ieņēmis direktora amatu Valsts kasē. 

Jaunas kandidatūras bija jāizvirza, jo amatu pēc apstiprināšanas Latvijas Bankas padomes locekļa amatā atstājis Mārtiņš Kazāks. 

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma. 

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas. 

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014.gada janvārī.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt