Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies konferencē “Mūsu trejādā Latvija”

(28.09.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 29.septembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā uzrunās klātesošos konferencē “Mūsu trejādā Latvija”. Tā organizēta, lai atskatītos uz Latvijas valsts noieto ceļu pirmajā simtgadē, pārvarētajām grūtībām, liktenīgajiem pavērsieniem, veiksmēm un neveiksmēm.

Konferences nosaukums atspoguļo trīs periodus Latvijas valsts pastāvēšanas laikā: pirmās neatkarības laika posmu (1918–1940), Latviju PSRS un Vācijas okupācijas laikā (1940–1990) un otrreiz atgūtās neatkarības laiku (no 1990.gada). Pasākumā 15 augsta līmeņa referenti analītiski izvērtēs Latvijas tautsaimniecības attīstību, politiskos un demogrāfiskos procesus un sociālekonomiskos aspektus visos trīs laika posmos, tādējādi sniedzot klausītājiem atskatu uz mūsu valsts noieto ceļu kontekstā ar citām tautām un valstīm.

Konference “Mūsu trejādā Latvija” notiks Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, Merķeļa ielā 13, sākums pulksten 10.00. Pasākumu organizē Latvijas Politiski represēto apvienība un Latvijas Okupācijas izpētes biedrība.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt