Saeima pieņem grozījumus atlīdzības likumā

(20.09.2018.)

Saeima ceturtdien, 20.septembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Tie nosaka vienādas sociālās garantijas valsts drošības dienestā esošām personām, kā arī ģimenes atbalsta pasākumus karavīriem ilgstošā mācību komandējumā.

Grozījumi likumā saistīti ar izmaiņām Valsts drošības iestāžu likumā, nosakot vienotu dienesta gaitas regulējumu Satversmes aizsardzības biroja, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta un Drošības policijas amatpersonām. Valsts drošības dienestā esošajām amatpersonām tiks nodrošinātas vienotas, dienesta specifikai un ar to saistītajiem ierobežojumiem un riska faktoriem atbilstošas sociālās garantijas. Tās tiks pielīdzinātas tām garantijām, kādas iepriekš paredzētas iekšlietu sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām.

Tāpat ar grozījumiem noteikti ģimenes atbalsta pasākumi Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kuri kopā ar ģimeni atrodas ilgstošā mācību komandējumā. Atbalstu karavīru ģimenes varēs saņemt, ja karavīrs nosūtīts mācību komandējumā uz vecāko vai augstāko virsnieku militārās izglītības kursu, kura ilgums pārsniedz 10 mēnešus.

Karavīram izmaksās pabalstu par laulātā un bērnu uzturēšanos ārvalstī, kā arī kompensēs viņa ģimenes ceļa un pārcelšanās izdevumus uz dienesta vietu, veselības apdrošināšanas un apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem izdevumus un transportēšanas izdevumus ģimenes locekļu smagas slimības vai nāves gadījumā. Tāpat paredzēts kompensēt bērnu skolas un pirmsskolas izdevumus, kā arī ceļa izdevumus, ģimenei dodoties atvaļinājumā uz Latviju un atgriežoties atpakaļ dienesta vietā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā