L.Straujuma: mūsu pienākums - Latvijas ilgtermiņa attīstība

(19.09.2018.)

“Ir svarīgi, lai jaunā Saeima un valdība rastu konkrētu risinājumu Latvijas attīstībai ilgtermiņā. Forumu cikls “Latvijas formula 2050” ir daļa no šī ceļa meklējumiem,” trešdien, 19.septembrī, tiekoties ar  Latvijas Universitātes un biznesa pārstāvju iniciatīvas “Latvijas formula 2050” pārstāvjiem atzīmēja Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma.

Pavasarī Pasaules latviešu zinātnieku kongresā tika apspriests redzējums par Latviju kā viedvalsti 2050.gadā. Viedvalsts nozīmē attīstītas informācijas tehnoloģijas, inovatīvu ražošanu, izcilu zinātnes ekosistēmu, efektīvu valsts pārvaldi, godīgu politisko vidi. Tomēr galvenais būs cilvēks ar vērtību izpratni un kvalitatīvu izglītību, atzīmēja L.Straujuma, izsakot pateicību par forumu ciklu “Latvijas formula 2050” Latvijas Universitātei un profesoram Mārcim Auziņam.

Biznesa pārstāvju un akadēmisko pētnieku iniciatīva – forumu cikls “Latvijas formula 2050. Attīstības scenāriji” – aicina domāt par mūsu valsts attīstību ilgtermiņa perspektīvā. Iniciatīvas ietvaros līdz šim ir notikuši trīs lieli forumi, kuros politiķi, uzņēmēji, finansisti un pētnieki analizēja Latvijas attīstību ietekmējošos iekšzemes faktorus un starptautisko kontekstu. Šo faktos un analīzē balstīto diskusiju ir svarīgi turpināt, piedāvājot sabiedrībai, kā arī politisko un saimniecisko lēmumu pieņēmējiem dažādus viedokļus par valsts attīstības iespējamajiem ceļiem, norādīja M.Auziņš.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī