Saeima Atvērto durvju dienā aicina izzināt Latvijas valsts tapšanas stāstu

(05.09.2018.)

Saeima 28.septembrī jau vienpadsmito gadu pēc kārtas aicina uz Atvērto durvju dienu. Šogad par godu Latvijas simtgadei piedāvājam izzināt Latvijas valsts tapšanas stāstu ekspozīcijā “Pie Latvijas šūpuļa”.

Ekspozīcijas centrā būs vienīgā vizuālā valsts proklamēšanas liecība - Viļa Rīdzenieka fotogrāfija “Latvijas Republikas proklamēšana 1918.gada 18.novembrī Rīgā”. Savukārt par latviešu ceļu uz savu valsti, to, kā radās apziņa, ka esam viena tauta, kā arī par notikumiem, kas vainagojās ar Latvijas Republikas proklamēšanu, Saeimas nama apmeklētājiem stāstīs parlamenta veidota animācija.

Kā ik gadu Atvērto durvju dienā parlamenta apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Sēžu zāli, kur katru ceturtdienu deputāti pulcējas uz Saeimas sēdēm, kā arī Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli, Viesu zāli un Balto zāli. Interesenti varēs ielūkoties arī Saeimas bibliotēkā, kā arī reprezentācijas telpās, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

Saeimas viesiem Atvērto durvju dienā būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā, kā arī uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas nosūtīt pastkartes ar V.Rīdzenieka fotogrāfiju, kurā iemūžināta Latvijas valsts proklamēšana.

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus, skolēni šajā dienā varēs iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”.

Interesenti Saeimas apmeklējumam aicināti pieteikties līdz šī gada 21.septembrim. Informācija par pieteikšanos pieejama https://www.saeima.lv/lv/aktualitates/atverto-durvju-diena-saeima.

28.septembrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā