Ināra Mūrniece ar jauno Somijas vēstnieci pārrunā sadarbības prioritātes

(04.09.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 4.septembrī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Marju Rītu Korpivāru (Marja Riitta Korpivaara), uzsvēra divpusējās sadarbības prioritātes – politisko dialogu un ekonomisko sadarbību -, kā arī pārrunāja reģionālās sadarbības stiprināšanu.

Somija ir Latvijas ciešs partneris, tostarp ekonomikā, uzsvēra I.Mūrniece. M.R.Korpivāra apliecināja, ka viņas darba fokusā būs biznesa attiecību tālāka aktivizēšana, lai vairāk Somijas uzņēmumu būtu pārstāvēti Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja teica, ka Latvijai svarīgākie reģionālās sadarbības jautājumi joprojām ir drošība, stratēģiskā komunikācija, Eiropas un transatlantisko attiecību nākotne.

I.Mūrniece un vēstniece bija vienisprātis, ka hibrīddraudi pašlaik ir viens no lielākajiem izaicinājumiem valstu drošībai un nepieciešams stiprināt spējas tos ierobežot. Nozīmīgu ieguldījumu cīņā pret hibrīddraudiem sniedz gan Eiropas Savienības (ES) kopīgais centrs cīņai ar hibrīddraudiem Helsinkos, gan NATO Stratēģiskās komunikācijas centrs Rīgā.

Latvijai un Somijai nepieciešama cieša sadarbība arī ES ietvaros, stiprinot drošību un risinot citus izaicinājumus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157700959227535
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā