Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Ziemeļreinas-Vestfālenes politiķu delegāciju

(03.09.2018.)
Galerija

Latvija ir gandarīta par stratēģisko partnerību ar Vāciju, un esam ieinteresēti turpināt ciešu un aktīvu politisko dialogu visos līmeņos, jo īpaši starp abu valstu parlamentiem. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere pirmdien, 3.septembrī, Saeimas namā tiekoties ar Ziemeļreinas–Vestfālenes federālās zemes Vācijas Kristīgo demokrātu apvienības (CDU) Sieviešu apvienības delegāciju.

Saeimas priekšsēdētajas biedre uzsvēra, ka Latvijai ļoti nozīmīgs ir Vācijas ieguldījums Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Vācija ir uzņēmusies ietvarnācijas lomu NATO bataljonā Lietuvā, regulāri piedalās gaisa patrulēšanas misijās un militārajās mācībās Baltijā.

Esam gandarīti par aktīvo sadarbību ar Vācijas federālajām zemēm, un Ziemeļreinai-Vestfālenei vienmēr būs īpaša vieta mūsu attiecību vēsturē. Augstu vērtējam nozīmīgo ieguldījumu Latvijas attīstībā pēc neatkarības atjaunošanas, kā arī federālās zemes valdības ilgus gadus sniegto atbalstu Latvijas diasporai, it īpaši Latviešu centram Minsterē un Baltiešu centram Annabergā, uzsvēra I.Lībiņa-Egnere.

Kā ļoti nozīmīgu sadarbības aspektu Saeimas priekšsēdētājas biedre minēja abu valstu kopīgos projektus stratēģiskās komunikācijas, sabiedrības integrācijas, kā arī izglītības un jaunatnes lietu jomā. 

Pārrunājot sadarbību ekonomikā, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Vācija mūsu valstij ir viens no lielākajiem tirdzniecības partneriem un nozīmīgs investors. Saskatām jaunas sadarbības iespējas starp abām valstīm un to uzņēmumiem jauno tehnoloģiju un inovāciju jomā, sinerģijas stiprināšanā izglītībā un pētniecībā. 

Puses pauda gandarījumu arī par tūrisma attīstību. Latvija kļūst par aizvien pievilcīgāku tūrisma galamērķi, un šī gada pirmajā pusgadā ceļotāju skats no Vācijas pieaudzis par vairāk nekā desmit procentiem.

Pieskaroties dzimumu līdztiesības jautājumiem, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Latvijā dzimumu līdztiesības principi tiek ņemti vērā katrā politikas plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesā un dzimumu līdztiesības politika tiek veidota ciešā sadarbībā ar nevalstisko sektoru.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157670860299937
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt