Saeimā stažējas studenti no Vācijas

(03.09.2018.)

Saeimā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros līdz 28.septembrim stažējas divi studenti no Vācijas. Latvijas parlaments šajā programmā iesaistās jau septīto reizi, un tās laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt Saeimas deputātu, frakciju un komisiju darbu, kā arī apmeklēt lekcijas Latvijas Universitātē. 

Stipendiāti izraudzīti īpašā atlases konkursā, un iespēju stažēties parlamentā ieguva jaunieši, kuriem ir padziļināta interese par mūsu valsti. Sabīne Brosārta (Sabine Brossart) ieguvusi bakalaura grādu komunikācijas zinātnē, apguvusi arī politoloģiju, vienu semestri apmaiņas programmas “Erasmus” ietvaros mācījusies Tallinas Universitātē, un šajā laikā viesojusies arī Rīgā. Pašlaik studē starptautiskās attiecības Gētes universitātē Frankfurtē, specializējoties miera un konfliktu studijās.

Savukārt Aleksandrs Tūps (Alexander Toop) ieguvis bakalaura grādu vēsturē un ekonomikā, specializējoties ar Baltijas jūras reģionu saistītos jautājumos, un pašlaik maģistrantūrā apgūst starptautiskās attiecības un politoloģiju. Interesi par Baltijas valstīm, Latvijas vēsturi un kultūru jaunietī rosinājusi viņa vecmāmiņa, kura dzimusi Rīgā, bet Otrā pasaules kara laikā valsti bijusi spiesta pamest.

Jaunieši iepazīs Saeimas deputātu darbu, esot praksē pie Saeimas priekšsēdētājas biedres, deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu vadītāja vietnieces Ineses Lībiņas-Egneres un minētās deputātu grupas locekļa Igora Pimenova.

Tāpat Saeimā stažējas Ventspils Augstskolas studentes Ženija Minka un Anna Šmite, kuras praksē pilda vācu-latviešu valodas tulku pienākumus.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada. Latvijas parlaments savu atbildes programmu izveidoja 2010.gadā. Kopš tā laika Saeimā ir stažējušies 14 studenti no Vācijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem