I.Mūrniece pateicas politiski represētajiem par nepagurstošu darbošanos Latvijas labā

(25.08.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 25.augustā, uzrunājot 20.Latvijas politiski represēto salidojuma dalībniekus, pateicās viņiem par nepagurstošu darbošanos Latvijas labā. “Jūs esat bijis virzītājspēks lielām idejām un neesat ļāvuši atslābt vai aizstumt tumšā kaktā problēmas, kas svarīgas mūsu tautai un arī visas sabiedrības garīgajai veselībai.”

I.Mūrniece sacīja, ka, pateicoties politiski represēto cilvēku neatlaidībai un līdzdalībai, Okupācijas muzeja pārbūve notiks, un tieši viņi lielā mērā palīdzēja parlamentā virzīties uz atklātības gaismu ar tā dēvētajiem čekas maisiem. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka politiski represēto balss un viedoklis mums pašlaik ir svarīgāki, kā jebkad, un tas ir ļoti nepieciešams tagad, kad atkal gatavojamies Saeimas vēlēšanām.

“Mēs zinām, ka uz katrām vēlēšanām ejam, kā uz Saules kauju. Un vienmēr sev un citiem sakām – šīs vēlēšanas ir ļoti izšķirošas. Taču sajūta par vēlēšanu svarīgumu savā veidā ir atmaksājusies. Mēs šajos 27 gados esam sasnieguši ļoti daudz un izdarījuši būtiskas izvēles Latvijas nākotnei. Arī šajā Saeimā esam spējuši nodrošināt vairākuma balsojumus daudzos valstij ļoti svarīgos lēmumos. Daļēji tas noticis arī tādēļ, ka vienmēr esam jutuši pagātnes elpu savā pakausī,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja Latvijas politiski represētos runāt ar līdzcilvēkiem - vēlreiz kopā izvētīt graudus no pelavām, viltus ziņas no patiesības, vērtības nošķirt no mirkļa iegribām. Lai pēc vēlēšanām nebūtu sāpīgas vilšanās, bet lai aizvien būtu stipra ticība Latvijas nākotnei, uzsvēra I.Mūrniece.

“Demokrātija mums ir ļoti svarīga, un mūsu uzticība demokrātijas principiem daudzas reizes ir bijusi izšķiroša vēsturisko brīžos. Mēs nedrīkstam atļaut to diskreditēt, izmantot ļaunos nolūkos un apsmiet. Tieši tāpat mums jāsaglabā uzticība morālajām vērtībām. Ne velti mēs tās esam iekļāvuši savas valsts konstitūcijā – Satversmes preambulā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt