Inese Lībiņa-Egnere Kanādas vēstniekam: augstu vērtējam atbalstu reģiona drošības stiprināšanā

(17.07.2018.)
VideoGalerija

Latvija augstu vērtē Kanādas aktīvo iesaisti reģiona drošības stiprināšanā. Esam pateicīgi par Kanādas lēmumu pagarināt savu spēku klātbūtni Latvijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros, otrdien, 17.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, parlamentā tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alēnu Osēru (Alain Hausser).

I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu, ka vēstnieka kadences laikā Kanāda uzņēmās Latvijā bāzētās daudznacionālās bataljona līmeņa kaujas grupas vadību.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Kanādas divpusējo attiecību stiprināšanā.

Spēcīgu impulsu ekonomisko kontaktu veicināšanā sniedz Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA) starp Eiropas Savienību un Kanādu, akcentēja I.Lībiņa-Egnere. Latvija 2017.gadā bija pirmā Eiropas Savienības dalībvalsts, kas to ratificēja. Kā uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre, kopš nolīguma pagaidu piemērošanas jūtami palielinājies Latvijas preču eksports uz Kanādu, jo īpaši pārtikas rūpniecībā.

Puses pauda gandarījumu par aktīvo politisko dialogu, ko apliecina arī intensīvā vizīšu apmaiņa. Latviju pēdējo gadu laikā apmeklējušas visas Kanādas augstākās valsts amatpersonas – premjerministrs, ģenerālgubernatore un Senāta spīkers.

Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē. Darbam Latvijā A.Osērs akreditēts 2015.gadā un vienlaikus pārstāv savu valsti arī Igaunijā un Lietuvā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157671275999048
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt