Ināra Mūrniece pateicas Igaunijas vēstniekam par darbu

(10.07.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 10.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Teni Nirku (Tõnis Nirk), pateicās par viņa ieguldījumu abu valstu sadarbības stiprināšanā. T.Nirks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Latvija un Igaunija ir cieši partneri un sabiedrotie. Igaunija mums ir lielisks kaimiņš, teica Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot labo sadarbību gan divpusējā līmenī, gan Eiropas Savienībā un NATO.

I.Mūrniece pauda gandarījumu arī par abu valstu izcilo parlamentāro dialogu spīkeru, parlamentāro komisiju un sadarbības grupu līmenī. “Prieks, ka darbs Baltijas Asamblejā kļūst aizvien mērķtiecīgāks un praktiskāks un ka pieaug Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis, ka Latvijas un Igaunijas, kā arī Baltijas valstu sadarbības prioritātēm arī turpmāk jābūt drošībai un aizsardzībai, ekonomiskajai izaugsmei, kā arī kopīgajiem enerģētikas un transporta infrastruktūras projektiem.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā