Ināra Mūrniece pateicas Daugavas vanagiem par pasaules latviešu pulcēšanu

(09.07.2018.)
Galerija

“Rit jau 73.gads, kopš jūs – Daugavas vanagi – nepagurstoši pulcējat tautiešus visā pasaulē, stiprinot latviešu kopienu. Paldies par patriotisma stiprināšanu jauniešos un īpaši - par latviešu karavīru piemiņas spodrināšanu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 9.jūlijā, uzrunājot klātesošos Daugavas vanagu Centrālās valdes sēdē.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka tieši Daugavas vanagi devuši lielāko ieguldījumu tautas varoņgara uzturēšanā un rūpējas par to, lai neaizaugtu takas uz latviešu karavīru kauju un atdusas vietām. I.Mūrniece pateicās par Latvijas vēstures līkloču skaidrošanu sabiedrībai Latvijā un pasaulē.

“Jūs esat iedvesmojošs piemērs tam, cik latvieši var būt aktīvi, savstarpēji atbalstoši un ar lielu pašcieņu,” teica Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Daugavas vanagi, kas ar savu stingro nacionālo stāju stiprināja latviešu trimdu, Latvijai vajadzīgi arī šodien, kad pasaule ir tik nemierīga.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Daugavas vanagu kā vēstnešu lomu, kas ļoti būtiska arī šogad, kad Latvijas pilsoņi vēlēs 13.Saeimu. “Arī jūs līdzcilvēkiem varat atgādināt, cik svarīgi ir piedalīties vēlēšanās. Svarīgākais, lai vēlēšanu rezultāti nekādā ziņā nespētu ietekmēt Latvijas neatkarību, Latvijas valstiskumu un piederību Rietumu civilizācijai,” teica I.Mūrniece.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā