Saeimas deputāti piedalīsies Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos

(16.11.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Prezidija locekļi un parlamenta deputāti svētdien, 18.novembrī, piedalīsies Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos. 

Svētku dienas rītā pulksten 9.00 Rīgas Domā notiks ekumeniskais dievkalpojums. 

Savukārt pulksten 11.00 Nacionālajā teātrī – vietā, kur pirms 100 gadiem dibināta Latvijas valsts -, uz svinīgo parlamenta sēdi pulcēsies Saeima. Tajā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece. 

Svinīgajā sēdē aicināts piedalīties Valsts prezidents, Ministru kabineta locekļi, bijušās valsts augstākās amatpersonas un Augstākās padomes deputāti. Tāpat uz sēdi lūgti Eiropas institūciju, valsts iestāžu un pašvaldību vadības pārstāvji, kā arī Saeimas vēlētās amatpersonas, diplomātiskā korpusa, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvji, kā arī citi viesi. 

Uz svinīgo sēdi Nacionālajā teātrī arī aicināti Saeimas organizētā fotokonkursa jauniešiem “Es=Latvija” laureāti, kuru darbi būs aplūkojami izstādē teātra telpās, un projekta “Jauniešu Saeima” dalībnieki. 

18.novembrī pulksten 12.45 Brīvības pieminekļa pakājē notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, savukārt 11.novembra krastmalā pulksten 14.00 norisināsies Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā