Saeimas deputāti piedalīsies Lāčplēša dienas pasākumos

(09.11.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Prezidija locekļi un deputāti svētdien, 11.novembrī, piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos.

Lāčplēša dienā pulksten 9.00 Rīgas Doma baznīcā notiks ekumeniskais dievkalpojums, bet pulksten 11.00 – svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos.

Pēc tam Saeimas Prezidija locekļi dosies nolikt ziedus Lāčplēša Kara ordeņa kavalieres, studentes Elzas Žiglevicas atdusas vietā Rīgas Lielajos kapos. Brīvības cīņu laikā viņa bija Sieviešu palīdzības korpusa darbiniece, un ir viena no nedaudzajām sievietēm, kura par drosmi un pašaizliedzību, atbalstot Latvijas armijas karavīrus, apbalvota ar Lāčplēša kara ordeni.

Ņemot vērā, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis šajā dienā atradīsies ārpus Latvijas, Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, izpildot Valsts prezidenta vietu, pieņems Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi, kas pie Brīvības pieminekļa norisināsies pulksten 13.00. Saeimas priekšsēdētāja arī uzrunās klātesošos.

11.novembris ir atceres diena, kurā godina visus mūsu valsts karavīrus un apliecina cieņu Latvijas brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919.gadā Latvijas armija izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot savas 1918.gada 18.novembrī dibinātās valsts neatkarību.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde