Andrejs Klementjevs aicina Peru vēstnieku attīstīt ciešāku sadarbību tranzīta un loģistikas jomā

(19.06.2018.)
Galerija

Latvija vēlas stiprināt divpusējās ekonomiskās attiecības ar Peru, tostarp esam ieinteresēti attīstīt ciešāku sadarbību tranzīta un loģistikas jomā, sacīja Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, otrdien, 19.jūnijā, tiekoties ar Peru ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Tjerī Roku Reju Deladrjē (Thierry Roca-Rey Deladrier), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvijas transporta infrastruktūra var kalpot kā veiksmīga platforma tranzīta un loģistikas organizēšanai uz Ziemeļeiropu un Centrālāzijas tirgiem, akcentēja A.Klementjevs. Latvijā ir jaunākā aviācijas flote un modernākā lidosta Baltijas valstīs, kā arī nozīmīgas jūras ostas, kas valsts izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ ļauj sasniegt jaunus noieta tirgus.

Arī Peru vēstnieks pauda interesi attīstīt sadarbību ekonomikā. Viņš uzsvēra, ka ciešākus sakarus varētu veicināt personīgs kontakts, tādēļ būtu jāsekmē abu valstu uzņēmēju vizīšu apmaiņa.

Puses bija vienisprātis, ka jāveicina plašāka sadarbība arī izglītībā. A.Klementjevs pauda gandarījumu par līdzšinējo pieredzi studentu uzņemšanā no Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm un aicināja studentus no Peru aktīvāk izmantot iespējas mācīties Latvijā. Saeimas sekretārs kā īpaši perspektīvas izcēla studiju iespējas medicīnā un tehnisko zinātņu jomā.

A.Klementjevs ar vēstnieku pārrunāja arī iespējas sekmēt parlamentāro sadarbību. Tjerī Roka Rejs Deladrjē sarunā apliecināja Peru interesi stiprināt parlamentāros kontaktus un iepazīties tuvāk ar Latvijas pieredzi, tostarp medicīnas un izglītības jomā.

Tjerī Roka Rejs Deladrjē ir karjeras deputāts, kurš Peru ārlietu dienestam pievienojās 1982.gadā. Viņš rezidē Helsinkos, Somijā, bet iepriekš bijis vēstnieks Šveicē.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668245456697
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī