Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece tiekas ar pedagogu arodorganizāciju pārstāvjiem

(18.06.2018.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 18.jūnijā, atsaucoties pedagogu arodbiedrības aicinājumam, Saeimas namā tikās ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Ingu Vanagu un citiem arodorganizācijas pārstāvjiem. 

Tikšanās laikā pārrunātas vairākas pedagogu arodbiedrībām būtiskas iniciatīvas. Viena no tām ir pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba apmaksas pārcelšana uz valsts budžetu.  Pašreizējā apmaksas sistēma, ko nodrošina pašvaldības, arodbiedrību ieskatā ir diskriminējoša pret šiem pedagogiem gan nevienlīdzīgā atalgojuma dēļ, gan darba apjoma ziņā. 

Tāpat arodorganizācija iestājas par izdienas pensiju piešķiršanu atsevišķām pedagogu kategorijām - speciālās izglītības skolotājiem, sporta skolotājiem un pirmsskolas skolotājiem, ņemot vērā, ka šie pedagogi pakļauti īpaši lielam izdegšanas un pārslodzes riskam. 

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece LIZDA un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LABS) pārstāvjiem apliecināja, ka izprot viņu raizes un no savas puses veicinās dialogu par minētajiem jautājumiem. Vienlaikus šie jautājumi ir arī atbildīgo Saeimas komisiju darba kārtībā. Arī Saeimas Analītiskajam dienestam uzdots veikt padziļinātu pētījumu par izdienas pensijas profesijām, pieprasīšanas vecumu un piešķiršanas kritērijiem.

Sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju piedalījās arī LIZDA Jēkabpils starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Inga Ermansone un Rīgas pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāja Ligita Semjonova, kā arī LABS priekšsēdētājs Egils Baldzēns. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157694949410292
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde