Saeimas namā sveiks jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(18.06.2018.)

Saeimas namā otrdien, 19.jūnijā, tiks sveikti mācībās sekmīgākie Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) basketbolisti, labākie treneri un tiesneši, kā arī Valdemāra Baumaņa kausa ieguvēji.

Svinīgajā pasākumā jaunos basketbolistus sveiks un Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem - Luīzei Šeptei un Edgaram Kaufmanim - pasniegs Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī trenera vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Jaunos basketbolistus uzrunās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks, Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētāja Ieva Krastiņa.

Savukārt Rīgas Biznesa skola svinīgajā pasākumā sveiks stipendijas ieguvēju – jauno basketbolisti Elīnu Pabērzu.

Labākos jaunos basketbolistus, viņu trenerus, kā arī tiesnešus Saeimas namā sveic ik gadu.

Svinīgais pasākums otrdien, 19.jūnijā, sāksies pulksten 12.00 Saeimas nama Sēžu zālē ar kopīgu fotografēšanos, bet apbalvošana notiks Sarkanajā zālē. 

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt