Baltijas Asambleja nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Gruzijas separātisko reģionu neatkarību

(15.06.2018.)

Baltijas Asambleja (BA) – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija – stingri nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Gruzijas separātisko reģionu Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību, piektdien, 15.jūnijā, uzsvēra BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Kā informēja J.Vucāns, BA Prezidijs piektdien pieņēma paziņojumu, kurā pauž satraukumu par Sīrijas lēmumu nodibināt diplomātiskos sakarus ar Gruzijas separātiskajiem reģioniem. Sīrijas lēmums pārkāpj starptautiskās tiesības un teritoriālās integritātes principu.

“Mēs atkārtoti uzsveram negrozāmu atbalstu Gruzijas neatkarībai un teritoriālajai nedalāmībai un arī turpmāk aktīvi atbalstīsim konflikta atrisināšanas centienus,” sacīja J.Vucāns, akcentējot, ka paziņojumā BA aicina visas iesaistītās puses uz konstruktīvu sadarbību, lai atrisinātu konfliktu.

BA Prezidijs piektdien Hāgā, Nīderlandē, tikās ar Ziemeļu Padomes un Beniluksa - Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas – Prezidija pārstāvjiem, kā arī piedalījās Beniluksa parlamenta kārtējā sesijā, kur debatēja arī par Eiropas Savienības nākotni pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās. Latviju pārstāvēja BA Latvijas delegācijas vadītājs J.Vucāns un vietnieks Romualds Ražuks.

 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde