Ināra Mūrniece Slovākijas spīkeram: pateicamies jums par ieguldījumu Latvijas drošībā

(12.06.2018.)
VideoGalerija

“Esam pateicīgi Slovākijai par Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanu. Augstu vērtējam Slovākijas pievienošanos NATO kaujas grupai Latvijā jūlijā. Jūsu dalība NATO kaujas grupā Latvijā apliecina sabiedroto nemainīgu interesi par drošības stiprināšanu mūsu reģionā,” otrdien, 12.jūnijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Slovākijas Republikas parlamenta - Nacionālās padomes - priekšsēdētāju Andreju Danko (Andrej Danko).

I.Mūrniece pauda gandarījumu par Latvijas un Slovākijas draudzīgajām un ciešajām attiecībām, atzīmējot, ka sadarbība attīstās veiksmīgi ne vien drošības, bet arī ekonomikas, sociālajā un veselības aprūpes jomā. Ciešos kontaktus apliecina arī šodien paredzētā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Slovākijas Nacionālā bērnu slimību institūta sadarbības memoranda parakstīšana.

Pārrunājot Eiropas Savienības (ES) aktuālo darba kārtību, I.Mūrniece uzsvēra ES daudzgadu budžetu un Latvijas prioritātes tajā - kohēzijas politiku un konverģenci, atbalstu lauksaimniekiem, kā arī svarīgiem pārrobežu infrastruktūras projektiem. Latvija iebilst pret finansējuma samazinājumu kohēzijas politikai, kā arī iestājas par vienlīdzīgiem tiešajiem lauksaimniecības maksājumiem. Tāpat mums ir svarīgi, lai ES budžetā saglabātu finansējumu ātrgaitas dzelzceļa projektam Rail Baltica.

A.Danko atzīmēja abu valstu interesi sadarboties arī reģionālā līmenī. Slovākija drīz sāks pildīt prezidentūras funkciju Višegradas grupas valstu sadarbības formātā (V4) un rosinās kopējas tikšanās arī ar Baltijas Asambleju. I.Mūrniece pauda atbalstu šādiem kopīgiem pasākumiem.

Pārrunājot situāciju Ukrainā un Krievijas īstenoto Krimas aneksiju, I.Mūrniece uzsvēra, ka militārā agresija Ukrainā turpinās. ES sankciju politikai pret Krieviju ir jāturpinās, līdz tā būs pilnībā izpildījusi Minskas vienošanās. Ļoti svarīgi ir saglabāt ES stingru un vienotu pieeju.

Ar Slovākijas parlamenta spīkeru tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157670014287238
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā