Saeima galīgajā lasījumā skatīs likuma izmaiņas, lai mazinātu iespēju veidoties IIN parādam

(30.05.2018.)

Saeima ceturtdien, 31.maijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, ar kuriem paredzēts mazināt iespēju veidoties iedzīvotāju ienākuma nodokļa parādam saistībā ar gada diferencētā neapliekamā minimuma vai progresīvās likmes piemērošanu ienākumiem. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī Maksātnespējas likuma grozījumus, kā arī saistītos grozījumus Civilprocesa likumā. Likumu grozījumi galvenokārt paātrinās to gadījumu atrisināšanu, kad nevienai no pusēm nav šaubu par strīda esamību, taču tā izskatīšanai ir nepieciešama tiesas iesaiste. Vienlaikus tiesai joprojām būs tiesības konstatēt, ka pastāv strīds. 

Pirmajā lasījumā rītdien plānots skatīt Nacionālās drošības likuma grozījumus. Tie paredz pilnveidot tiesisko regulējumu valsts aizsardzības jomā, tostarp precizējot gadījumus, kad Ministru kabinets ir tiesīgs pieņemt lēmumu par zemessargu un rezerves karavīru mobilizāciju. 

Tāpat deputāti pirmajā lasījumā lems par Valsts materiālo rezervju likumprojektu, kas paredz būtiski mainīt rezervju administrēšanas sistēmu. 

Rītdienas darba kārtībā ir deputātu pieprasījums labklājības ministram Jānim Reiram par valdības apstiprināto plānošanas dokumentu, valsts budžeta likuma un Saeimai doto solījumu nepildīšanu, kā arī lēmuma projekts par valsts aizsardzības mācības iekļaušanu valsts vidējās izglītības standartā. 

Savukārt izskatīšanai komisijās plānots nodot valsts pensiju likuma grozījumus, lai novērstu nepilnības vecuma pensiju aprēķināšanā tiem, kuri savulaik dienējuši padomju dienestā un pēc tam pārgājuši uz Latvijas aktīvo militāro dienestu, un grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz palielināt gan minimālo, gan maksimālo naudas soda apmēru par maksātnespējas procesa pieteikuma neiesniegšanu. 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi parlamenta sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kuru mērķis ir stiprināt Latvijas informatīvo telpu, veicināt kvalitatīva un uzticama satura plašāku pieejamību elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās, kā arī noteikt sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu finansēšanas modeļa izmaiņas, tostarp iziešanu no reklāmas tirgus.    

Saeimas 31.maija sēdes darba kārtībā ir 15 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta