Starptautiskā seminārā Saeimā diskutēs par klimata pārmaiņu ietekmi uz Latviju

(30.05.2018.)

Lai kopā ar augsta līmeņa ekspertiem no Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa (IPCC) diskutētu par klimata pārmaiņām un ar tām saistīto obligāto pasākumu ietekmi uz Latviju, parlamentā ceturtdien, 31.maijā, notiks Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas organizēts starptautisks seminārs.

Pasākumu atklās Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, savukārt ievadvārdus par klimata zinātni teiks IPCC autore Luka Bogataja (Lucka Bogataj).

Seminārā ar pasaules zinātnieku skatījumu uz tagadējām klimata pārmaiņām, tostarp pierādījumiem, ietekmi un risinājumiem, iepazīstinās IPCC darba grupas par klimata pārmaiņu ietekmi līdzpriekšsēdētājs Hanss Oto Pertners (Hans-Otto Poertner) un IPCC darba grupas par klimata pārmaiņu risinājumiem vicepriekšsēdētāja Diāna Irge Forzaca (Diana Urge Vorsatz).

Ar uzrunu par klimata pārmaiņām Latvijā – jau piedzīvotajām izmaiņām un scenārijiem līdz 2100.gadam – uzstāsies Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centra Prognožu daļas vadītājs Andris Vīksna.

Savukārt ar Latvijas klimata politiku emisiju samazināšanai un klimata noturīguma sasniegšanai iepazīstinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Klimata pārmaiņu departamenta direktore Ilze Prūse.

Semināra noslēgumā paredzēta diskusija.

IPCC ir organizācija, kas apvieno 195 valstu zinātniekus, kas pēta klimata pārmaiņas. Organizācija regulāri publicē secinājumus par klimata pārmaiņām, un arī Eiropas Savienības un Latvijas klimata politikas ir balstītas IPCC secinājumos. Šī būs pirmā reize, kad IPCC pārstāvji viesojas Latvijā.

Seminārs ceturtdien, 31.maijā, notiks Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12 409.telpā un sāksies pulksten 12.30.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem