NB8 valstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītāji Saeimā diskutēs par reģiona drošības un ārpolitikas izaicinājumiem

(30.05.2018.)

Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu Ārlietu komisiju vadītāji piektdien, 1.jūnijā, tiksies Latvijas parlamentā, lai diskutētu par reģiona drošības un ārpolitikas izaicinājumiem.

Sanāksmi vadīs Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentāriešus, diskutējot par drošības izaicinājumiem Baltijas jūras reģionā, uzrunās Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš.

NB8 valstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītāji runās arī par gāzes cauruļvada projektu Nord Stream II un enerģētikas politiku. Šajā sesijā parlamentāriešus uzrunās Eiropas Parlamenta Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komisijas loceklis Krišjānis Kariņš.

Tāpat Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu pārstāvji diskutēs par transatlantiskajām attiecībām, un šajā sesijā piedalīsies arī Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Nensija Bikofa Petita (Nancy Bikoff Pettit).

Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu Ārlietu komisijas tradicionāli divas reizes gadā rīko komisiju priekšsēdētāju sanāksmes, lai apspriestu reģionam aktuālos jautājumus. Starpparlamentārās sanāksmes organizē pēc rotācijas principa.

Sanāksme piektdien, 1.jūnijā, notiks Saeimas Eiropas lietu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8 un sāksies pulksten 9.00.

 

Mediju ievērībai:
Foto un video iespēja tikšanās sākumā. Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā