Lolita Čigāne: Eiropas Savienība stiprina valstu suverenitāti

(23.03.2018.)

“Eiropas Savienība stiprina dalībvalstu suverenitāti, nevis mazina to. Tā ir savienība, kurā pulcējušās daudzas maza un vidēja izmēra valstis, un kopā mēs esam stiprāki. Bez Eiropas Savienības sadarbības un kopdarbības mēs katrs būtu daudz vieglāk ievainojams,” piektdien, 23.martā, parlamentā notiekošajā konferencē “Baltijas ES sarunas, 2018: vai Eiropa ir atguvusies?” sacīja Lolita Čigāne, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

L.Čigāne uzsvēra, ka nepieciešamība pēc kopīgas un saskaņotas politikas kļūst vēl uzskatāmāka šobrīd, kad Krievija paliek arvien agresīvāka, tai skaitā iesaistoties demokrātisko valsts iekārtu graušanā. Pašlaik mūsu spēku pastiprina Eiropas Savienības kopējais spēks.

Eiropas Savienība pierādījusi, ka tā spēj darboties kopā. Būtiski, ka dalībvalstis lēmumus spēj pieņemt vienojoties, turklāt cienot demokrātijas vērtības. Kā piebilda L.Čigāne, vienošanās panākšana bieži vien ir ilgs un dažkārt arī sarežģīts process, taču tas apliecina Eiropas Savienības dzīvotspēju.

Tāpat Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja atsaucās uz šomēnes Solsberijā, Apvienotajā Karalistē, īstenoto ķīmisko ieroču uzbrukumu. Lai gan Lielbritānijas sabiedrība lēmusi par izstāšanos no Eiropas Savienības, brīdī, kad ir noticis tik nopietns starptautisko tiesību pārkāpums, Apvienotajai Karalistei ir ārkārtīgi vajadzīga Eiropas Savienības solidaritāte.

Konferenci “Baltijas ES sarunas, 2018: vai Eiropa ir atguvusies?” organizē Saeimas Eiropas lietu komisija sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157694048107664
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā