Jauniešu Saeima aicina diskutēt par Latvijas nākotnes veidošanu

(09.03.2018.)

Vēl līdz 18.martam jaunieši no visas Latvijas aicināti pieteikties dalībai 8.Jauniešu Saeimā. Lai kandidētu Jauniešu Saeimā, kas šogad veltīta Latvijas nākotnes veidošanai, ikviens interesents vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināts pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās Jauniešu Saeimas mājaslapā – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv.

Projekts “Jauniešu Saeima” šogad notiks 13.aprīlī, kad 100 ievēlētie Jauniešu Saeimas deputāti tiksies Saeimas namā, lai spriestu par Latvijas nākotnes veidošanu un jauniešu iespējām iesaistīties valsts attīstīšanā.

Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var portālu Draugiem.lv un Facebook.com lietotāji. Balsot par kandidātu idejām var ikviens šo portālu lietotājs bez vecuma ierobežojuma līdz 25.martam.

Kandidāti var iesniegt arī priekšlikumu vienam no četriem deklarāciju projektiem: par latviskās identitātes stiprināšanu Latvijā un pasaulē, jauniešu kritiskās domāšanas veicināšanu mediju vidē, vispusīgu jauniešu izglītību vai jauniešu iesaisti valsts attīstīšanā.

Jauniešu Saeimā deputāti tiks ievēlēti no pieciem vēlēšanu apgabaliem – Rīgas, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales. Kandidātu skaits no katra vēlēšanu apgabala nav ierobežots. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi, un programmas vietā ir viena viņam svarīga ideja.

Jauniešu Saeimā iekļūs 32 kandidāti ar lielāko saņemto balsu skaitu no Rīgas vēlēšanu apgabala, 26 – no Vidzemes, 15 – no Latgales, 14 – no Zemgales un 13 – no Kurzemes vēlēšanu apgabala. Deputātu mandātu sadalījums nosakāms, ņemot vērā Latvijas Republikas 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus.


Videoaicinājums kandidēt 8.Jauniešu Saeimā: https://www.youtube.com/watch?v=zWfAFPsCwy8
Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv
8.Jauniešu Saeimas plakāts: https://www.saeima.lv/jaun_saeima/JS_plakats_2018.pdf


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde