Inese Lībiņa-Egnere Saeimā pauž atvērtību ciešākai sadarbībai ar Kipras parlamentu

(06.03.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 6.martā, parlamentā tiekoties ar jauno Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sotu Ljasidi (Sotos Liassides), pauda prieku par Latvijas un Kipras draudzīgajām attiecībām un apliecināja Saeimas interesi veicināt sadarbību ar Kipras likumdevēju, tostarp abu valstu parlamentāro komisiju starpā, kā arī starptautiskajās parlamentārajās organizācijās.

Vēstnieks sacīja, ka viņa prioritāte kadences laikā būs tieši divpusējo attiecību aktivizēšana un labs impulss būtu biežāka vizīšu apmaiņa. Tāpat S.Ljasidis izteica cerību par iespēju iecelt Kipras goda konsulu Latvijā.

Latvija un Kipra aizvadītajos gados ir būtiski pilnveidojušas divpusējo līgumtiesisko bāzi, tostarp stājies spēkā līgums nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanai. Tas ir nozīmīgs signāls abu valstu uzņēmējiem ekonomiskās sadarbības potenciāla izmantošanai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Sarunā I.Lībiņa-Egnere un S.Ljasidis bija vienisprātis, ka Latviju un Kipru vieno veiksmīga sadarbība tūrismā; vienlaikus sadarbībai šajā jomā aizvien ir potenciāls. Būtiska priekšrocība ir tiešie avioreisi starp abām valstīm, turklāt jau tuvākajā laikā plānoti papildreisi.

Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Kipras iekšpolitikā, kā arī abu valstu sadarbība dažādos starptautiskajos formātos, tostarp Eiropas Savienībā un Eiropas Padomē.

S.Ljasidis darbu Kipras ārlietu dienestā sācis 1984.gadā, iepriekš ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā un bijis vēstnieks Īrijā un Ēģiptē. Kopš 2017.gada S.Ljasidis ir Kipras vēstnieks Zviedrijā, kur arī pastāvīgi rezidē.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157693429994624
Video: https://www.youtube.com/watch?v=G6MqDJmao3c
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt