Saeima lems par atlīdzības ierobežošanu banku likvidatoriem

(28.02.2018.)

Saeima ceturtdien, 1.martā, lems par atlīdzības ierobežošanu banku likvidatoriem un maksātnespējas procesa administratoriem. Attiecīgus grozījumus Kredītiestāžu likumā Saeimas sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Galīgajā lasījumā Saeima lems par izmaiņām Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likumā, kas paredz iespēju iesniegumu par laulības noslēgšanu dzimtsarakstu nodaļā iesniegt arī elektroniski, un grozījumiem Civilprocesa likumā, kas paredz parādniekam piederošu kustamu mantu turpmāk pārdot elektronisko izsoļu vietnē.

Otrajā lasījumā Saeimai rīt jāskata izmaiņas Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā, lai novērstu praksē konstatētās nepilnības regulējumā, kas liedz potenciālajiem atbalsta saņēmējiem pieteikties likumā noteiktajām atbalsta programmām. 

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas vienkāršos traktortehnikas vadītāju apliecību kategorijas.

Pirmajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Bāriņtiesu likumāNotariāta likumā un Zemesgrāmatu likumā, kas paredz padarīt ātrāku un drošāku īpašuma tiesību un hipotēkas nostiprināšanas procesu.

Tāpat Saeima rīt skatīs lēmuma projektu par kolektīvā iesnieguma “Par bilingvālās izglītības saglabāšanu” noraidīšanu.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, par kuru nodošanu izskatīšanai komisijās rīt lems Saeima. To vidū grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Ar grozījumiem paredzēts vienkāršot administratīvā soda piemērošanas procesu par deklarāciju iesniegšanas termiņu kavēšanu, kā arī palielināt naudas sodu par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču lietošanu, ja ir mainīta tās konstrukcija vai programma, ar ko radīta iespēja slēpt vai samazināt ar nodokļiem un nodevām apliekamās summas.

Rītdien Saeimai arī būs jālemj, vai sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu “Par aicinājumu Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no amata”.

Saeimas 1.marta sēdes darba kārtībā ir 18 jautājumi.  

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde