Ināra Mūrniece: Lielbritānija ir un paliks cieša Latvijas sabiedrotā

(14.02.2018.)
VideoGalerija

Latvija augstu vērtē Lielbritānijas ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā. Ciešai partnerībai drošībā, aizsardzībā un ārpolitikā arī turpmāk jāpaliek abu mūsu valstu sadarbības centrā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 14.februārī, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Džonu Berkovu (John Bercow), kurš šajās dienās oficiālā vizītē uzturas Latvijā. Iepriekš šāda līmeņa vizīte notika 2000.gadā.

“Latviju un Lielbritāniju vieno aktīvs parlamentārais dialogs, un tā nozīme tikai pieaugs, Lielbritānijai izstājoties no Eiropas Savienības. Latvija par nozīmīgu uzskata arī Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Lielbritānijas daudzpusējo reģionālo sadarbību un vēlas to stiprināt”, teica I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par abu valstu ekonomisko sadarbību un augošo tirdzniecības apgrozījumu. “Mūsu interesēs ir attīstīt ekonomisko sadarbību augstas pievienotās vērtības nozarēs. Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti saglabāt ciešas tirdzniecības saites arī nākotnē,” uzsvēra I.Mūrniece.

I.Mūrniece atsaucās uz Latvijas lielo diasporu Lielbritānijā, uzsverot, ka Latvijai svarīgas mūsu valstspiederīgo intereses. Pilsoņu tiesības, kā arī sadarbība izglītības un zinātnes jomā ieņems svarīgu vietu Latvijas un Lielbritānijas sadarbībā arī nākotnē.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka Latvija pastāvīgi saskaras ar Kremļa īstenoto propagandu, tāpēc īpašu uzmanību pievērš stratēģiskajai komunikācijai un mediju stiprināšanai. Viņa pateicās Lielbritānijai par sadarbību stratēģiskās komunikācijas jomā un cīņā pret hibrīddraudiem.

Uzsverot Latvijas un Lielbritānijas divpusējo attiecību pieaugošo nozīmi, Dž.Berkovs uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju vizītē apmeklēt Apvienoto Karalisti.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, deputātu grupas sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu vadītāja Lolita Čigāne un Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks, deputātu grupas sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu loceklis Rihards Kols.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692635169244
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt