Spriedīs par situāciju bērnu psihoneiroloģiskajā aprūpē

(13.02.2018.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 14.februārī, vērtēs situāciju slimnīcās, kuras nodrošina bērnu un pusaudžu psihoneiroloģisko aprūpi. 

“Deputātus bažīgus dara tiesībsarga atklājumi saistībā ar cilvēktiesību situāciju un ārstniecības praksi šajās slimnīcās. Vēlamies noskaidrot, vai Ainažos atklātais ir vispārēja prakse Latvijas psihoneiroloģiskajā aprūpē, vai tomēr tā ir atkāpe no normas,” uzsver Sociālo un darba lieto komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Vienlaikus komisija gatava uzklausīt arī Latvijas Ārstu biedrības argumentus, kura norādījusi, ka situācijas vērtējums Ainažu slimnīcā ir pārspīlēts.  

Kā norāda komisijas vadītāja, deputāti prasīs no Veselības ministrijas redzējumu par to, kādas izmaiņas plānotas ārstēšanas praksē bērniem, kuriem diagnosticētas psihoneiroloģiskas saslimšanas. 

Deputāti uz komisijas sēdi aicinājuši Veselības ministrijas, Tiesībsarga biroja un Latvijas Psihiatru asociācijas pārstāvjus. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde par situāciju bērnu psihoneiroloģiskajā aprūpē notiks trešdien, 14.februārī, pulksten 10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā