Deputāti spriedīs par iespējām samazināt iepakojuma daudzumu pārtikas tirdzniecībā

(12.02.2018.)

Lai spriestu par iespējām samazināt iepakojuma daudzumu pārtikas mazumtirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, Saeimas Vides un klimata politikas apakškomisijas deputāti otrdien, 13.februārī, tiksies ar atbildīgo iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

“Ikdienā, rūpējoties par vidi, jādomā ne tikai par atkritumu šķirošanu, bet tikpat būtiski ir arī piedomāt pie tā, lai kopumā samazinātu atkritumu apjomu. Rīt apakškomisijā diskutēsim par risinājumiem, kā samazināt ikdienas pārtikas iepakojuma atkritumu kalnus, par ko bieži vien cilvēki neaizdomājas, kaut vai ejot veikalā pēc pārtikas un izvēloties tieši veikalu plastmasas kastītes vai maisiņus, nevis līdzi ņemot, piemēram, savējos. Visticamāk arī aicināsim atbildīgās iestādes par šo jautājumu domāt un to risināt, lai ikdienas atkritumu daudzumu samazinātu pēc iespējas vairāk,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Sēdē aicināti piedalīties Zemkopības ministrijas, Veselības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Pārtikas veterinārā dienesta, Veselības inspekcijas, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Vides un klimata politikas apakškomisijas sēde notiks otrdien, 13.februārī, pulksten 11.40 Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde